Untitled Document
Vooraf
Adres
  • Gîte La Dépendance
    Wigny 1304
    6686 Bertogne
    50.08293086770328, 5.61769127010312
Paspoort en groene kaart
In België is het verplicht een geldig paspoort bij je te dragen als je te gast bent, en (voor bestuurders) een groene kaart bij je te hebben.
Pech
Zorg voor een buitenlanddekking voor pechhulp.
Geld
PIN-pasje niet vergeten, en neem ook contant geld mee. Pinnen is niet vanzelfsprekend op Ardeense terrassen. Betalen met je telefoon al helemaal niet.
Beddengoed
Op pad
Samen naar Wigny
Dit jaar verwachten we weer zo’n 30 motoren. Inmiddels weet iedereen zelf de weg naar Wigny vinden.
Wil je gezellig in een groep meerijden, dan kun je bij Frank voor de deur verzamelen op donderdag vanaf 8.30 uur. We vertrekken rond 10.00 uur uit Rotterdam.
Onderweg inhaken
Als Rotterdam niet op je route naar Wigny ligt, kun je onderweg inhaken. Maak zelf afspraken met gegadigden over het inhaken.
Aankomst Wigny
We zijn op donderdag welkom vanaf ± 14.00 uur.

Culinair
Koken en eten
De ontbijten, de avondmaaltijden en alle overige versnaperingen verzorgen we zelf. Dit vereist improvisatievermogen en organisatietalent. Hulp en nieuwe inzichten zijn steeds welkom.
Wat we lokaal kunnen kopen, kopen we lokaal. Bij de Delhaize in Lavacherie zijn we graag geziene gasten. Uitsluitend nemen we de lekkernijen die in Wallonië onbekend zijn mee uit Nederland.
Assistentie
Hulp bij het samenstellen van boodschappenlijstjes, bij de voorbereiding en bij de bereiding van diners zelf is altijd welkom.
Wie weet welke nieuwe talenten er in de keuken boven komen drijven.
Wensen en voorkeuren
Heb je dieetwensen? Wil je vegatarisch? Laat het vooraf even weten, dan houden we daar rekening mee.
Maak je voorkeuren (Canei, paprikawokkels, Sissi, je kunt het zo gek niet bedenken) dagelijks kenbaar aan het boodschappenteam.

Smeerolie
Opruimen
’s Nachts na tweeën: troep opruimen, volle asbakken legen, lege glazen spoelen, flessen in de kratten zetten en wat al niet: we moeten het met z’n allen doen.
Houd het stil: velen slapen en willen blijven slapen.
Zorg, kortom, dat het ’s ochtends schoon is zodat de vroege vogels hun eerste uurtjes kunnen besteden aan koffiezetten en de voorbereiding van het ontbijt.
Muziek
Er is een goede audio-video-installatie. Neem gerust cd’s en dvd’s mee, waarvan je vindt dat iedereen ze moet beluisteren en bekijken
Schoonmaken
Houd de douche- en toiletruimtes schoon zoals je dat thuis bent gewend.
We maken hier met ruim 40 mensen gebruik van. Doe als thuis want je bent hier ook thuis.

Kosten en baten
Wat krijg je?
Wat kost het je?