Untitled Document
De pot (2018)
Mei 2018 | Wigny
Wigny steunt Het Vergeten Kind

Tamara zet zich in voor Het Vergeten Kind.
Wij steunen Tamara met een bijdrage van 420 euro.
Lees verder»
Lieve mensen!
Op 16 september 2018 ga ik meedoen aan een Running Tour om geld op te halen voor Casa Herbalife – “Het Vergeten Kind”.
Als member van Herbalife ondersteun ik daarmee de Herbalife Family Foundation die wereldwijd kinderen helpt die in nood verkeren.
Deze Tour d’Extravaganza begint in België. Van daaruit zullen we in enkele dagen hardlopen naar het grote event van Herbalife in Parijs.

Ten bate van dit goede doel heb ik jullie hulp heel hard nodig! Mijn doelstelling is namelijk om minimaal 800 euro op te halen (alles wat méér is, is welkom) en dat kan ik niet in mijn eentje…

Zondag 9 september 2018 | Van: Tamara | Aan: Allen
Lieve allemaal,
Dit jaar is voor mij zo'n bijzonder jaar. Ik heb helaas het motorweekend moeten overslaan... Maar volgend jaar ben ik weer bij.

Bij dezen wil ik jullie echt ontzettend bedanken voor jullie genereuze bijdrage. Frank is deze vorige week hoogst persoonlijk komen brengen. Het is momenteel zo ontzettend druk geweest met de events die ik organiseerde t.b.v. Het Vergeten Kind en uiteraard het trainen voor de Running Tour. Ik heb het uiteindelijk kunnen opbouwen naar 75 km hardlopen per week.

Toch nog even spannend, aangezien ik nu afgelopen week een kleine overbelasting in de voet ervoer. Maar zit nu in mijn rustweek en vertrouw erop dat het helemaal goed komt. Het was in ieder geval een geweldig proces om hiernaar toe te kunnen en mogen werken en heb er uiteindelijk echt alles aan gedaan iets fantastisch te kunnen neerzetten. We gaan zien of dat er ook uitkomt zoals gewenst. Ik zal vooral op FB en Instagram ("tamara_active_24fit").

Mocht je interesse hebben dan kun je me uiteraard daarop volgen: foto's en mijn verhaal gaan bijhouden tijdens de Running Tour.

Heel veel dank nogmaals... voor jullie bijdrage.
Mei 2012 | Wigny
Verblijf in La Dépendance voorlopig veiliggesteld.

In Wallonië zijn de eisen en voorschriften op het gebied van brandveiligheid danig aangescherpt. De vergunning van De Brandweer voor La Dépendance loopt in 2012 af.
Begin 2013 gaat de schoonvader van eigenaar Joris aan de slag.
Lees verder»

Verbouwing van La Dépendance

Vergunningen

Wigny, juni 2012 — In 2011 zijn in Wallonië de veiligheidsvoorschriften van de brandweer voor vakantiehuizen fors aangescherpt.
Verhuurders van accommodaties (gîtes) moeten een nieuwe vergunning aanvragen. La Dépendance heeft een vergunning tot eind 2012.
Om een nieuwe vergunning voor de komende jaren te krijgen, zijn fikse aanpassingen van het gebouw nodig. De schoonvader van eigenaar Joris gebruikt de maanden januari en februari om de boel danig op te knappen.

Aanpassingen

Belangrijkste aanpassingen in een notendop:
- de hele bovenverdieping wordt voorzien van veilige wanden en vloeren.
- de grootte en het aantal van de kamers zal veranderen.
- de open galerij op de bovenverdieping wordt afgedicht.
- de open keuken mag gelukking worden behouden.
- de trap vanuit de zaal naar boven wordt verplaatst, in het verlengde van de trap uit de benedenverdieping naar de zaal.
- de keuken wordt vergroot; de toiletten naast de keuken worden verplaatst.

Brandtrap buiten

De huidige brandladder aan de voorgevel mag uitsluitend worden gehandhaafd als het gebouw niet wordt verhuurd aan personen jonger dan 12 of ouder dan 65.
Kortom: er komt een heuse brandtrap.

Warm water

De warmwatervoorziening voor de douches beneden wordt verbeterd.
Deze aanpassing is uiteraard geen eis van de brandweer, maar een diepe wens van alle huurders, en van de nieuwe eigenaar.

Kosten

De kosten van de verbouwing zien wij als huurders uiteraard direct terug in de huurprijs.
De eerste berichten wijzen op een verhoging van circa 15%.
Maar dit hebben we er graag voor over om ‘s avonds in bed onbekommerd sigaren te roken. En om ‘s anderendaags om half tien ‘s ochtends nog onder een kokend hete douche te stappen. (JhD)